Friends link: jn0-521 jn0-521 jn0-521 jn0-521 jn0-521
Friends link: 400-101 400-101 400-101 300-115 300-115 300-115

Photowalk in de Wamelse uiterwaarden

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199

De komende tijd zijn we van plan maandelijks of tweemaandelijks op een zaterdag een photowalk (fotowandeling) te organiseren door de uiterwaarden bij Wamel waarbij onder andere de Vonkenplas en de Dreumelse Waard zullen worden meegenomen.

Foto: Ton Knoops

Dit veelzijdige en ongerepte natuurgebied heeft ieder seizoen wel weer iets anders te bieden op fotografisch gebied. Buiten de maanden januari/februari, wanneer een groot deel onderwater staat kun je hier heerlijk struinen, van de natuur genieten en natuurlijk de mooiste plaatjes schieten.

In het voorjaar kun je ooievaars zien nestelen (vanaf de dijk is dat heel goed te zien en te fotograferen) en af en aan zien vliegen om hun jongen te voeren. Met wat geluk zie je (jonge) steenuiltjes en groene of bonte spechten en in de uiterwaarden zijn dan ook allerlei weide- en watervogels te zien, waaronder scholeksters, ganzen en meeuwen. In een aantal ‘wielen’ (meertjes in de uiterwaarden) leven bevers.

Eigenlijk de gehele zomer door zie je vogels hun jongen grootbrengen en is het één grote bedrijvigheid. Maar ook de herfst is een prachtig seizoen. Als de bladeren vallen is de kans groter dat je ransuilen in hoge bomen ziet zitten. En zelfs als de uiterwaarden onderwater staan, kan dit weer voor prachtige beelden (waaronder reflecties in het water) zorgen. Kortom: ieder seizoen heeft haar fotografische charmes!

Klik op onderstaande links voor wat impressies van dit prachtige gebied:
https://deuxbleus.nl/natuur-en-wildlife-wamel/
https://deuxbleus.nl/steenuiltjes-wamel/

Veerhuis in Wamel uitgangspunt
Het Veerhuis (aan de Veerweg 2 in Wamel, vlakbij het fietspontje naar Tiel) zal als uitgangspunt dienen voor deze fotowandelingen.

Deze photowalk geeft je bovendien de kans om nieuwe mensen te ontmoeten of mensen die je alleen via internet kent. Via je gezamenlijke fotografie-hobby zal het leggen van contact niet veel moeite kosten.

Gezamenlijk verkennen we dit gebied te voet en ondertussen krijg je zowel natuur- (van natuurgids en haptonomisch coach Ton Lammers) als fotografische tips (van Michelle Peeters) aangereikt. Je komt zo op plekken waar je zelf niet snel naartoe zult gaan, dus de kans op unieke foto’s is best groot!

Foto’s en tekst: Ton Lammers

Vaak hebben we een bepaald thema (wat verschilt per seizoen), zodat je gedwongen wordt op bepaalde dingen te letten. Hierdoor zul je andere foto’s maken dan je voorheen deed en kan deze photowalk je horizon verbreden. De sfeer is gemoedelijk en het tempo ligt laag zodat je ruim de tijd heb om over foto’s na te denken en je ervaringen te delen met elkaar.

Na afloop van de wandeling hebben we een nazit in het Veerhuis en worden de ervaringen met het fotograferen en de natuurbeleving gedeeld. Daarnaast worden de gemaakte foto’s  met elkaar gedeeld en beoordeeld via een besloten Facebookgroep. Je kunt dan mooi zien hoe verschillend de foto’s zijn die iedereen gemaakt heeft. Iedereen bekijkt de omgeving op zijn/haar eigen manier. Ook hier leer je veel van. Vaak blijven de deelnemers contact met elkaar houden.

Corona-maatregelen
Elke wandeling bestaat uit 10 wandelaars of minder. Gedurende de corona bijna-lockdown mogen we maar groepjes van 4 personen tegelijk mee naar buiten nemen. Daarnaast zullen we de photowalks en de nazit op een corona-veilige manier doorgang laten vinden in alle risiconiveaus van de corona-routekaart van de overheid.

De workshopruimte voor de nazit in het Veerhuis is ruim genoeg om de 1,5 meter toe te kunnen passen. De ruimte is dusdanig groot dat iedereen met gemak de 1,5 meter regel kan hanteren. Er zijn maximaal 30 mensen toegestaan maar wij zullen meestal met minder als de helft van het aantal toegestane personen aanwezig zijn.

In alle fases Waakzaam, Zorgelijk, Ernstig en Zeer Ernstig kunnen zowel de binnen en buitenactiviteiten op een veilige manier doorgaan. Alleen in de fase Zeer Ernstig (de fase waarin we nu zitten) gelden er een aantal aangepaste spelregels (waaronder een zeer kleine groepsgrootte zonder horeca-faciliteiten) zodat dit ook doorgang kan vinden. De pakketprijs is dan ook afhankelijk van de toegestane mogelijkheden op dat moment.

Tijdens de Zeer Ernstig fase kan er voor take away faciliteiten gezorgd worden. Bijvoorbeeld een kop koffie, thee, chocolademelk met een lekkere koek bij de start. En bij terugkomst een heerlijke gebonden erwtensoep, courgettesoep of tomatensoep bijvoorbeeld. En daarnaast is het natuurlijk mogelijk om een pitstop te maken om de beurt.

Meld je vrijblijvend aan voor deze photowalk!
Een fotowandeling is een geweldige manier om het hele gezin het huis uit te krijgen om van de natuur te genieten, te leren over natuur en fotografie, te socializen en geweldige foto’s te maken.

Prijs
De kosten voor deze photowalk zijn 15 euro per persoon. Maximale groepsgrootte is 15 personen.

We verzamelen bij het Veerhuis in Wamel om 10:00 uur. Vertrek wandeling om 10:30 uur. De wandeling rondom de Vonkerplas duurt ongeveer 3 uur. Rond 13:00 uur zijn we weer terug in het Veerhuis, waar we (op eigen kosten) kunnen genieten van een kop koffie, soep en/of een broodje.

Heb je interesse in deelname, meld je dan aan via onderstaand formulier.