Friends link: jn0-521 jn0-521 jn0-521 jn0-521 jn0-521
Friends link: 400-101 400-101 400-101 300-115 300-115 300-115

Zeilcruise voor fotografen in Turkije

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price
Dedicated to customer care
30-day money back guarantee

Talk to a domain expert: +1-303-893-0552

Zeilcruise voor fotografen langs idyllische plaatsen in Turkije. Relaxed zeilend tussen Turkse en Griekse eilanden spelenderwijs ervaring en fotografische kennis opdoen.

Deze reis wordt georganiseerd door Michelle Peeters (Deuxbleus fotografie) i.s.m. SWS Sailing.

Datum:

Vertrek: zaterdag 5 oktober 2019
terugreis: zaterdag 12 oktober 2019

Voor mensen die van comfort en fotografie houden en eens iets anders willen! Op dit schip word je gezeild door de bemanning en tegelijkertijd ongekend verwend… Laat je verrassen tijdens deze bijzondere vaarvakantie. Stap aan boord en geniet ver van het massatoerisme van de culinaire heerlijkheden, terwijl je langs de mooiste kusten van Turkije zeilt en authentieke dorpjes ontdekt. Elke dag een nieuwe plaats of een idyllische baai, zonder je koffer opnieuw in- en uit te pakken!

Naast de dagelijks terugkerende fotoworkshop waarbij je wat theorie over een bepaald foto-onderwerp tot je kunt nemen is er voldoende ruimte in de ochtend, middag en avond om te genieten van de prachtige entourage. Dit kan op het schip, aan land of op water zijn.

Tijdens deze week kan er ook met een onderwatercamera gewerkt worden.

De zeilroute gaat door de Gökova-baai, door Jacques Cousteau beschreven als een paradijs op aarde. Dit is een van de mooiste zeilgebieden aan de Turkse kust met talrijke inhammen en bosrijke baaitjes, waar geschiedenis, cultuur en natuur een perfecte combinatie vormen. Een zeer fotogenieke omgeving! Het landschap is adembenemend en hier is het vrij rustig zeilen, geen hoge golven en de wind is meestal niet al te sterk.

Omschrijving:

Doorgaans worden de cruises uitgevoerd op de schepen van het type Gulet. Zij bieden een ultra inclusieve verzorging aan boord. Op onze Gulets is plaats voor 10 gasten. Er zijn twee 2-persoons en en twee 3-persoonshutten met badkamers met douche en toilet aan boord. De cabines hebben de mogelijkheid om in twee aparte bedden te slapen (2-persoons + 1-persoons stapelbed). Alles wat je nodig hebt, is verder aanwezig op het schip.

 • Tijdens het verblijf zorgt de bemanning voor het eten en drinken, koffie en thee (en andere drankjes) kan de gehele dag genuttigd worden.
 • De gulets zijn uitgerust om echt te kunnen zeilen en onze bemanning doet dat ook graag.
 • De groepsgrootte is 10 personen. Excl. Bemanning.

Flexibel programma & echt zeilen

Tijdens de zeilcruise bepalen we dagelijks in samenspraak met de kapitein en medepassagiers wat het programma wordt en hoeveel uren we per dag varen. Het gezelschap aan boord bestaat in principe uit fotografen, maar ook zeil-, water en rustliefhebbers zijn van harte welkom. Doorgaans zeilen de schepen rond de 4 uur per dag, zodat er voldoende tijd overblijft om lekker te kunnen fotograferen, zwemmen in baaien, aan land cultuur te snuiven en de benen te strekken. Het motto is, alles mag en niets moet! Ga waar de wind je brengt, go with the flow…

De zeilboot vertrekt op zaterdag vanuit Bodrum. Vanuit deze vertrekhaven zijn verschillende vaargebieden mogelijk, afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. In Turkije zijn dat de Golf van Gökova, HisaronuGulluk, Fethiye.

Hoe ziet een dag eruit?

Iedere ochtend wordt een stuk theorie behandeld, waarna alle cursisten een fotografische opdracht krijgen om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. De beste foto’s worden ’s avonds gezamenlijk besproken. Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd over voor ontspanning en eigen activiteiten zoals het maken van excursies naar archeologische sites, SUP (Stand Up Paddling), snorkelen en waterskieën. En voor modellen is dit een uitgelezen mogelijkheid om een uniek portfolio op te bouwen!

Modellen

Als je graag als model mee wil gaan kan dit een mooie portfolio aanvulling geven. Het geeft je een kans om op de diverse plaatsen een leuke fotoshoot te hebben met de diverse fotografen. Je hoeft hiervoor natuurlijk absoluut geen “ervaren model te zijn” of een model met de ideale maten”, van iedereen die wil poseren zal een prachtige en zeer diverse fotoserie worden gemaakt. Tijdens de workshop zijn er diverse thema’s waarbij een model mooi in het plaatje zou passen (ook bij water/onderwaterfotografie)

Mocht je partner/vriend(in) hiervoor ook interesse hebben om mee te gaan  (en eventueel als model te staan) is dat ook een optie.

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Cameratechniek (diafragma, sluitertijd, ISO-waardes, witbalans)
 • Tips landschapsfoto’s, panorama’s
 • Compositie en grondpatronen/lijnen die ons aantrekken
 • Hoe krijg je diepte in een foto?
 • Speel met de scherpte (scherptediepte)
 • Portretfotografie en groepsfoto’s
 • De menselijke maat
 • Emotie
 • Ik was er… (het tijdstip)
 • Zoomen of juist breedhoek?
 • Macrolens
 • Standpunt, Selecteer, zoek steun
 • Actiefoto’s / sport-/outdoor-opnames
 • Snapshots
 • Belichting, richting van het licht
 • Tegenlicht en invulflits
 • Kleurgebruik
 • Het waterlandschap
 • Onderwaterfotografie

Onderwaterfotografie:

Verder zal een belangrijk accent komen te liggen op onderwaterfotografie. Er is snorkelapparatuur aan boord en ook een spiegelreflexcamera met een Ikelite onderwaterhuis met flitsers waar door alle cursisten naar hartelust mee ge-experimenteerd kan worden.

Prijs:

We bieden deze “all-inclusive” reis aan voor  € 950,- p.p.

(transport van en naar boot, overnachtingen, eten & drinken en workshop)
* prijs excl. vliegticket. De ticketprijs en vertrektijden zijn nog niet bekend.
* Alle drankjes zijn inbegrepen, ook bier en wijn (alleen sterke alcoholische dranken zijn exclusief).

Niet inbegrepen bij de reissom:

 • Reserveringskosten per factuur € 35,-
 • Garantiefonds per factuur € 15,-
 • Twee diners aan de wal tijdens de cruise
 • Eventueel ruimbagage
 • Visa Turkije circa € 20,- p.p.
 • Indien van toepassing Griekse havengelden en douaneformaliteiten (ter plekke te betalen)
 • Eventueel reis- en/of annuleringsverzekering (deze kunnen wij afsluiten via De Europeesche)

Aanmelden:

Je kunt je tot 28 februari 2019 aanmelden voor deze reis het boekingsformulier op de website van SWS Reizen. Om de definitieve boeking te kunnen maken, dien je de gevraagde gegevens in te vullen op onderstaande website. Via de volgende link kom je op de juiste pagina hiervoor: https://www.swssailing.nl/boeken/boeken.

Het invullen moet gebeuren op een computer, niet via een tablet of smartphone (i.v.m. internetbeveiliging van privacy). Als het is goed gegaan, krijg je zelf ook een ingevuld formulier in je mailbox. Na ontvangst van het formulier kan de reservering inclusief vlucht voor betreffende persoon definitief worden gemaakt. Per boekingsformulier wordt er een reserveringsbevestiging/factuur aangemaakt en later in de week ontvang je deze in een PDF in je mailbox.

Bij ‘soort cruise’ moet je even invullen dat om een ‘fotografie workshop’ aan boord gaat.

 

Hieronder de link naar het online fotoboek van de fotoreis in 2010: