Friends link: jn0-521 jn0-521 jn0-521 jn0-521 jn0-521
Friends link: 400-101 400-101 400-101 300-115 300-115 300-115

Arie Boomsma

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price
Dedicated to customer care
30-day money back guarantee

Talk to a domain expert: +1-303-893-0552

Arie-Boomsma

Boomsma werd geboren als tweede zoon in een domineesgezin op Marken. Later woonde hij onder andere in Leersum, Stiens en Apeldoorn en, alsbasketballende student psychologie en communicatie, in deVerenigde Staten. Na terugkomst in Nederland werkte de bijna twee meter lange Boomsma nog enige tijd als fotomodel.

Zijn eerste televisieoptreden was in het Veronica-programma Uhhh…Vergeet je Tandenborstel Niet! vanRolf Wouters. Hij speelde hier als glazenwasser. Na het meespelen in de televisieserie Finals van omroepBNN werkte hij acht maanden als omroeper voor Yorin.

Nadat hij met zijn vader – de predikant Pieter Boomsma – en zijn broer een boekje had geschreven over geloofsvragen, kwam hij ook bij het christelijk volksdeel in beeld.

Evangelische Omroep

In 2006 presenteerde hij onder meer het programma Een betere buurt bij de Evangelische Omroep en ondersteunde hij actief de promotie van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van november 2006. Vanaf 12 november 2006 presenteerde hij Hotdog tv, een multireligieus praatprogramma. Ook presenteerde Boomsma op 9 juni 2007 de live tv-uitzending van de EO-Jongerendag. Vanaf november 2007 presenteerde hij samen met Henk van Steeg op Radio 2 2 in de foyer. In 2008 en 2009 presenteerde hij voor de Evangelische Omroep het programma 40 dagen zonder seks, waarin hij jongeren stimuleerde om bewust met de voors en tegens van het beoefenen van seksualiteit bezig te zijn. Vanaf 25 augustus 2008 presenteerde hij samen met Tijs van den Brink Dit is de dag, op Radio 1. Begin 2009 presenteerde hij het jongeren-discussieprogramma Ontopic, de opvolger van Hotdog tv.

Naar aanleiding van de verklaring van EO-boegbeeld Andries Knevel dat hij niet langer het creationismeaanhing, ging Boomsma op 5 februari 2009 in het tv-programma De Wereld Draait Door in gesprek met oud-EO-directeur Bert Dorenbos. Dorenbos meende dat Knevel geheel van het geloof afgevallen was, en dat de omroep ‘terug naar de basis’ moest; Boomsma bestreed dit en verdedigde Knevels zet om zelf na te denken over het geloof, waarbij Knevel zich aansloot bij een groeiende ‘vrijzinnige’ stroming binnen de EO. De heren ontkenden dat er zich een schisma binnen de EO voltrok, maar stelden vast dat er sprake was van een ‘discussie’ tussen de progressieve en conservatieve vleugel.[1]

Op 3 maart 2009 werd Boomsma door de EO voor drie maanden geschorst vanwege een fotoserie inL’Homo, een eenmalig verschenen tijdschrift gemaakt door het magazine LINDA. Hierin is hij schaars gekleed te zien. Daarom presenteerde hij in deze periode de programma’s Dit is de dag en ontopic niet. De start van de tweede serie van 40 dagen zonder seks, aanvankelijk gepland voor 17 maart, werd uitgesteld. Boomsma toonde begrip voor de maatregel en zei dat hij de schorsingsperiode zou gebruiken om het vertrouwen van de omroeporganisatie en de achterban in hem te proberen te herstellen.

Per 11 mei 2009 was de schorsing van Boomsma opgeheven en was hij weer op Radio 1 te beluisteren. Vanaf 12 mei 2009 presenteerde hij de tweede serie van het televisieprogramma 40 dagen zonder seks. Ondertussen was hij bezig met een nieuw programma dat Loopt een man over het water… zou gaan heten. Uiteindelijk besloot de EO-directie op 3 augustus 2009 dat het niet zou worden uitgezonden vanwege negatieve reacties van de achterban. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen liet Boomsma weten zich te bezinnen op zijn positie binnen de EO.